Aanwervingscampagne brandweermannen en -vrouwen

Brandweer iets voor jou?

Alvorens Brandweer Ronse geïntegreerd wordt in de Brandweerzone Vlaamse Ardennen, werft het voor de laatste keer zelf brandweermannen-en vrouwen aan. Kandidaturen zijn nog mogelijk tot 10 september 2014!

De taak van de brandweer is veelzijdig. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden blust de brandweer niet enkel branden, maar komt het ook tussen voor technische interventies zoals bijvoorbeeld het opsporen en bevrijden van personen en dieren in gevaarlijke situaties, duikopdrachten, het vrijmaken van de openbare weg na ongeval of storm, de vernietiging van wespennesten alsook de dringende medische hulpverlening.

Na een doorgedreven interne en externe opleiding (via de brandweerschool Oost-Vlaanderen) en een stageperiode bij Brandweer Ronse, kan de stagiair-brandweerman of -vrouw ingeschakeld worden voor de reguliere opdrachten van de brandweer. Daarnaast zijn er tal van specialismen waarin men zich kan verdiepen, zoals incidenten met gevaarlijke stoffen, duiken, bedienen en onderhoud van pompen en wagens, wespenverdelging en zo meer. Door een beurtelingse wachtdienst en een flexibel oproepsysteem, valt de brandweer vandaag de dag goed te combineren met het gezinsleven en vrije tijd. Daarnaast is er voor iedere interventie een wettelijk vastgelegde vergoeding, welke tot een bepaald bedrag belastingvrij is.

De brandweer is dus het ideale engagement, dat vriendschap combineert met een onevenaarbaar gevoel van voldoening. Geïnteresseerd? Je kan je kandidaat stellen tot woensdag 10 september 2014.

Aanwervingsvoorwaarden vrijwillig brandweerman of -vrouw

  • Onderdaan zijn van een lidstaat van de Europese Unie
  • Woonachtig zijn, uiterlijk zes maanden na het einde van de stage, in de gemeente waar de brandweerdienst gevestigd is, of binnen een straal van 6 km, waarvan de brandweerkazerne het beginpunt is.
  • Ten minste 18 jaar zijn.
  • Ten minste 1,60 m groot zijn.
  • Een uittreksel uit het strafregister voorleggen, afgeleverd sedert maximum 3 maanden.
  • In orde zijn met de dienstplichtwetten, voor zover de betreffende kandidaat onder de dienstplichtwetgeving valt.
  • Lichamelijk geschikt bevonden zijn bij een geneeskundig onderzoek dat altijd voorafgaat aan de proeven inzake lichamelijke geschiktheid en selectie.
  • Slagen voor de proeven inzake lichamelijke geschiktheid. Het geneeskundig onderzoek en de proeven inzake lichamelijke geschiktheid zijn eliminerend en gaan elke andere selectieproef vooraf.
  • In het bezit zijn van een rijbewijs B of deze behalen tijdens de stage.
  • Slagen voor een mondelinge selectieproef.

Alle examenverrichtingen gebeuren in de Nederlandse taal.
 
Voor inlichtingen kan je terecht op het nummer 055/232 875 of via ronse@bvlar.be

Kandidatuurstelling

Voor woensdag 10 september aan Dhr. Burgemeester Luc Dupont, Grote Markt 12, 9600 Ronse

Laatste update 01 sep 2014

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Bekijk hier de openstaande vacatures aan de stad.