Criminaliteit blijft verder dalen in Ronse

In de criminaliteitsstatistieken van de Federale en de Lokale Politie van 2014 is een daling van 3,7 % waar te nemen van het aantal geregistreerde criminele feiten in vergelijking met het jaar voordien. In Ronse bedroeg deze daling in 2014 zelfs 6,5 %. Tegenover 2010 wordt er in Ronse een daling waargenomen van iets meer dan 13 %.

Diefstal en geweld 

Het aantal woninginbraken is vorig jaar in Ronse met 25 % gedaald, de diefstallen uit voertuigen met 19 % en het aantal slagen en verwondingen met 12 %. Enkel het aantal feiten van vandalisme en drugs is toegenomen. Deze laatste stijging is het gevolg van doorgedreven controles en onderzoek naar dealers van verboden stoffen.

Verkeersveiligheid 

Dankzij doorgedreven toezicht en regelmatige controles is ook het aantal verkeersongevallen vorig jaar verder gedaald met 12 %. De ongevallen met lichamelijk letsel zijn zelfs gedaald met 33 % waaronder die met zwaar gewonden met 88 %. De uitwisseling van flitsvoertuigen met naburige politiezones, het gebruik van het ANPR-voertuig voor het opsporen van voertuigen zonder verzekering of geldig keuringsbewijs en de controle van het zwaar vervoer dat Ronse doorkruist, hebben hier zeker ook toe bijgedragen.

Patrick Boel, korpschef : "De gunstige evolutie van de veiligheid en leefbaarheid in Ronse is het resultaat van een combinatie van factoren die elk afzonderlijk onvoldoende effect zouden hebben gehad. Het bestaan van 10 Buurtinformatienetwerken, de verder uitbreiding van het cameratoezicht, de integrale aanpak van problemen, de aanwezigheid van blauw op straat, doorgedreven controles en een gerichte communicatie zijn hier enkele voorbeelden van. Samen met al onze partners, maar vooral met de participatie van elke burger zorgt de Politie van Ronse voor uw veiligheid!"

Voor meer informatie kan je steeds het "Jaarverslag 2014" van de politie raadplegen dat te vinden is op de website van de lokale politie : http://www.lokalepolitie.be/5427

 

Laatste update 30 jul 2015

Politie Ronse

Politiekegevangenenstraat 14
9600 Ronse

T: 055 33 70 33
F: 055 33 70 00
E: info@pzronse.be

Website:
http://www.lokalepolitie.be/5427

 

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Bekijk hier de openstaande vacatures aan de stad.

 

Download