Discover Ronse
Ronse for youth

Grote Prijs Actuele Tekenkunst 2014

Winnaar 2014 

De eerste prijs van de 46ste editie van de Ronse Drawing Prize ter waarde van 3000 euro gaat naar Andreas Palladio Den Serra met de werken Vertical-Destination-Elevator.

De jury is bijzonder opgetogen over dit ingenieus, geconcentreerd en toegankelijk werk dat bovendien adequaat en met veel vaardigheid getekend is. De tekening draagt een grote dynamiek in zich door de specifieke vormgeving en met een op het eerste zicht chaotisch geconstrueerde werkelijkheid die allicht naar de huidige over-urbanisatie verwijst. De historische connotaties zijn ook opvallend aanwezig waarbij de jury op beeldend vlak onmiddellijk denkt aan Giovanni Battistia Piranezi maar door de hand van deze kunstenaar, is dit werk ondergedompeld in een hedendaags mentale context.
Het werk heeft een enorme diepgang en gaat verder dan de grenzen van het papier met het meest eenvoudige medium, potlood. De jury is trouwens heel benieuwd naar ander én toekomstig werk van deze veelbelovende jonge kunstenaar.

Tweede Prijs 2014

De tweede Prijs ter waarde van 1 000 euro gaat naar Denitsa Todorova met de werken Guernica en Untitled.

De werken zijn met een sublieme en meesterlijke tekentechniek gemaakt waarbij de tekeningen evenals de vormen als het ware hun plaats zoeken in het kader. Deze mysterieuze tekeningen zijn door de kunstenaar gecreëerd met een doorgedreven concentratie maar wat vooral opvalt is dat deze kunstenaar niet denkt in tonen maar in nuances van grijs naar grijs !

Eervolle vermeldingen 2014

Dit jaar gaan er twee eervolle vermeldingen van de jury :
- naar Myriam Voet voor haar werk Empty Nest 2.
Deze tekening heeft een strak gespannen compositie waarbij de kunstenaar de tekengave heeft om een banaal huiselijk tafereel te doen uitstijgen tot een unieke artistieke ervaring.
- naar Thanh Long Lam voor zijn werk City lighting afterparty.
Door het gebruik van de bijzondere pastel tekentechniek, de monumentaliteit en de bevreemdende sfeer heeft deze kunstenaar een artistiek hoogstaand werk gecreëerd.

Alle geselecteerde kunstenaars van de wedstrijd RONSE DRAWING PRIZE zijn :
Kristof De Saeger - Jerome Beckx- Gerard De Groote - Annick Collet - Marc Van Loo - Maeve Van Klaveren - Liliane Van Asselberghs - Steven Messiaen - Hendrik Vermeulen - Jean-Baptiste Vandevelde - Jean-Christophe Wallaert - Chiel Lambrecht - Wim Bouciqué - Donatella Bianchi - Marta Twarowska - Stefan Kartchev - Leen Vandorpe - Sylvie De Meerleer- Leen Vandierendonck - Stefan Serneels - Joan Hus - Willem Vermeersch - Monica Gallab - Annie Postelmans - Loic Desroeux - Robert Van Wijnendaele - Vladimir Ivaneau - Chris Rotsaert - Levi Malfait.

Meer info : jan.leconte@ronse.be - 055/23 27 94

 

Fotogalerij

Klik hier voor de fotogalerij van de winnaars van de voorbije jaren.

 

Voorbije edities

   

Laatste update 09 jun 2017

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Download