LOD Muziektheater & Bildraum : In Between Violet & Green

Theater-muziek & beeldende kunst

Vrijdag 5 mei - 20 u.

“Ergens tussen paars en groen, daar ligt de kleur die alles met elkaar verbindt, daar, ergens op oneindig, tussen de tinten lucht en water in.” Claude Monet, uit briefwisseling met Paul Cézanne, ca. 1869.

Op scène staan een architect en een fotografe. Hij is in de weer met zelf ontworpen maquettes, zij fotografeert en projecteert. Het publiek is getuige van zowel de ambachtelijke totstandkoming van het beeld als van het resultaat dat dat oplevert. Als techniekers van de verbeelding sleutelen Steve Salembier en Charlotte Bouckaert van Atelier Bildraum voor de ogen van het publiek aan hun universum. Een wereld die langzaam vorm krijgt op de muziek van componist Thomas Smetryns, en muzikanten Jakob Ampe en Benjamin Dousselaere.

De tuin en het landschap van Monet zijn de hoofdpersonages van "In between violet and green". De tuin is dat toegeëigend stukje wereld waarin we ons in alle beslotenheid kunnen terugtrekken en die we vanuit onze eigen dromen en verlangens uitbouwen tot een persoonlijke idylle. Ze vertelt zo iets over wie we zijn en hoe we naar de wereld kijken. De voorstelling gaat op zoek naar hoe alle tuinen samen het landschap vormen en hoe iedereen de wereld waarin hij leeft mee bepaalt.

Locatie : Wolvestraat 37
Prijs : € 15 / € 13 (-26 ,55+ ,groepen)
Reservaties : info@ccdeververij.be of 055 23 28 01

Laatste update 12 jan 2017

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Voorjaar 2017 (PDF - 2,5 MB)

 

Download