Toon Fret & Veronika Iltchenko : Oriënt-Express

Klassieke muziek  

Zondag 14 mei - 17 u.

Toon Fret en Veronika Iltchenko, twee solisten die een bijzonder duo vormen. Ze brachten in 2012 een eerste CD uit, Le temps retrouvé, met muziek uit de Parijse Belle Epoque, en in 2015 hun tweede CD, Die Welt von Gestern, met muziek uit dezelfde periode, maar dan uit Duitsland.

Orient-Express, met muziek die weerklonk in de historische steden die werden aangedaan door de beroemde luxetrein. Dit speelse programma bevat werken van Cl. Debussy en J. Jongen, en van 3 componisten die zich sterk lieten inspireren door de volksmuziek van hun land: A. Babadjanian, B. Bartok en G. Enescu.

Toon Fret is bekend als fluitist van Oxalys en het Collectief, Belgische kamermuziekensembles met internationale   uitstraling. Veronika Iltchenko trok de aandacht met vertolkingen van romantische werken en van meesterwerken uit de Russische pianoliteratuur. Ze studeerde bij Reznikov aan het Mussorgsky State Conservatory in Rusland en vervolmaakte zich bij Jan Michiels in Brussel en bij Rian de Waal in Den Haag.

Dit concert wordt voorafgegaan door een optreden van de klas dwarsfluit van KAVA (Kunstacademie Vlaamse Ardennen) o.l.v. Sarie Lust.

Locatie : Wolvestraat 37
Prijs : € 12 / €10 (-26 ,55+ ,groepen) 
Reservaties : info@ccdeververij.be of 055 23 28 01 

Laatste update 12 jan 2017

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Voorjaar 2017 (PDF - 2,5 MB)

 

Download