Grote Prijs Actuele Tekenkunst 2013

Stijn Bastianen wint editie 2013 

Zaterdag 21 december 2013 vond de proclamatie en vernissage plaats van de wedstrijd en de tentoonstelling van de 45e editie van de Grote Prijs Actuele Tekenkunst van de stad Ronse. Uit de ingezonden werken werden uiteindelijk 48 tekeningen geselecteerd van 30 kunstenaars. Stijn Bastianen ging met de hoogste eer lopen.

In het juryverslag van de laureaten van deze 45e editie - 2013 valt te lezen :

Eerste Prijs 2013 

De Eerste Prijs ter waarde van 3 000 Euro gaat naar Stijn Bastianen (Deurne) voor zijn tekeningen "Willy got wood", "Productiefout" en "Boomvocht". "De manier van tekenen van de kunstenaar klopt meesterlijk met zijn natuur en de drie tekenwerken tonen bovendien een fraai beeld van een heel gelaagde realiteit. Elk detail van de tekening is op zijn plaats en vertelt als het ware een eigen verhaal. De werken van de hand van de geniale tekenaar scheppen werkelijk één voor één een eigenzinnige wereld waarin alles mogelijk lijkt".

Tweede Prijs 2013

De Tweede Prijs ter waarde van 1 000 Euro gaat naar Bart Gielen (Kanegem) voor zijn tekening "Monument 1". "De meesterlijk getekende stad in een dreigend donker landschap toont verschillende taferelen waarbij duidelijk wordt dat de mens een nietig wezen is. De tekenstijl van deze kunstenaar is buitengewoon krachtig en beheerst waarbij de betrachtingen van de kunstenaar worden ingelost door de virtuositeit van zijn hand. Daarenboven zien we een rijkheid aan contrasten tussen licht en donker".

Eervolle vermelding 2013

De eervolle vermelding van de voltallige jury gaat tenslotte naar Andreas Palladio Den Serra. "De gedreven stijl van de tekeningen van deze kunstenaar is duizelingwekkend en dit met een waanzinnige complexiteit waarbij verleden, heden en toekomst elkaar dreigen te ontmoeten".

 

Reglement

Download hier het reglement 2013 van de Grote Prijs Actuele Tekenkunst.

 

Fotogalerij

Klik hier voor de fotogalerij van de winnaars van de voorbije jaren.

 

Voorbije edities

   

Laatste update 25 feb 2015

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Kunstacademie Vlaamse Ardennen


Website KAVA

 

Download