Grote Prijs Tekenkunst 2009

De Grote Prijs Tekenkunst van de Stad Ronse is een begrip in het artistieke milieu van Vlaanderen. Tekenkunst wordt immers niet vaak als een autonome discipline gepresenteerd. De kunst begint met de tekenkunst. In 2009 was de "Grote Prijs Tekenkunst" aan de 41ste editie toe.

Uit de geselecteerde werken werden uiteindelijk de winnaars gekozen voor de Eerste en de Tweede Prijs. Greet Van Autgaerden behaalde de Eerste prijs, Thanh Long Lam werd laureaat van de Tweede prijs. 

Alle geselecteerde werken werden tentoongesteld in CC De Brouwerij samen met een tentoonstelling van intrigerende werken van Tinus Vermeersch (laureaat 2005) en van Rinus Van de Velde.

Laureaten 2009

Greet Van Autgarden wint Eerste Prijs 

Op 4 november kwam de jury bestaande uit Flor Bex, Mark Manders, Pjeroo Roobjee en Francis Smets bijeen om de ingestuurde tekenwerken te beoordelen. Uit 215 tekenwerken werden uiteindelijk een 35-tal werken geselecteerd van 19 kunstenaars afkomstig uit alle hoeken van Vlaanderen. Gezien de sterke regionale uitstraling van de tekenwedstrijd in het kunstenlandschap en de integere selectie door de jury zijn de geselecteerde werken van een heel hoog artistiek niveau met heel van elkaar verschillende benaderingen, technieken, materie, kleurgebruik, compositie,..

De Eerste Prijs gaat naar Greet Van Autgaerden (Mechelen) met het werk 'Kamp 5' voor de inhoud, het bewust en opvallend gebruik van verschillende soorten technieken, de sterke compostie en variatie en grijswaarden. De Eerste Prijs heeft een waarde van 2500 Euro waarbij het werk eigendom wordt van de stad.

De Tweede Prijs gaat naar Thanh Long Lam (Deinze) met de werken Day Old Vietnamese Blues voor de eigenzinnig gecreëerde wereld met een opvallende verwijzing naar het verleden zowel inhoudelijk als stillistisch maar op innovatieve wijze. De Tweede Prijs heeft een waarde van 1000 Euro.

 

Voorbije edities

 

Laatste update 16 sep 2011

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Kunstacademie Vlaamse Ardennen


Website KAVA

 

Download