Grote Prijs Tekenkunst 2010

Een gerichte promotie naar musea, kunstgalerijen, vakbladen, artistieke hogescholen, culturele centra,.. miste zijn doel niet. Niet minder dan 347 werken werden binnengebracht door 133 deelnemers en daaruit selecteerde de jury bestaande uit Flor Bex (voorzitter), Mark Manders, Pjeroo Roobjee en Francis Smets uiteindelijk 35 artistiek zeer hoogstaande tekenwerken.

De dienst Cultuur heeft bovendien beeldend kunstenaar Sigrid Tanghe (laureaat 1993) uitgenodigd om haar tekenwerk tentoon te stellen in het cultuurcentrum. Ze bracht bij de opening van vrijdag 26 november eveneens een opmerkelijke tekenperformance samen met muzikant Mauro Pawlowski!

 

Laureaten en vermeldingen 2010

Eerste Prijs t.w.v. € 3 000 :
Bruno Hardt (Zellik) voor de werken WINDOWS

De tekenwerken van deze kunstenaar vertrekken van een alledaagse banale werkelijkheid die echter door hun fotografische precisie, hun maatschappelijke geladenheid en hun desolaatheid, een ander soort werkelijkheid tonen.
Een werkelijkheid die soms vreemd luguber aandoet maar tezelfdertijd sterke vragen stelt. Kortom, een staal van hoogkwalitatieve tekenkunst als volwaardig autonoom medium!

Tweede Prijs t.w.v. € 1 000 :
Evelien Hiele (Boeschepe - Frankrijk) met de werken REBUILD, GARDEN en BARACKS

gaat naar drie tekenwerken die niet louter een eigen wereld zonder meer evoceren maar door ondermeer hun opvallend klein formaat, tekenkunde en specifieke benadering, zo'n eigenheid uitstralen dat ze bijna dwangmatig de bezoeker aanzetten tot het telkens herbekijken van de tekeningen.

Eervolle vermelding :
Wivina Ockier (Mariakerke) voor de werken LANDING VAN DE TOPMANAGERS en LE PREMIER JOUR

gaat naar tekeningen die op een bijzondere wijze tot stand zijn gekomen, een encyclopedisch karakter vertonen maar vooral een gevoel oproepen van notities die een onderdeel vormen van een groter geheel

Eervolle vermelding :
Sofie Van Der Linden (Antwerpen) voor de werken MARKT en AUGUST VAN LOKERENSTRAAT 27

Gaat naar tekeningen die aanspreken door hun perfecte techniciteit en scherpe lijnen en vlakken. Een wereld die een fascinatie verraadt voor ruimtes die door mensen worden bewoond en ervaren.

 

Fotogalerij

Klik hier voor de fotogalerij van de winnaars van de voorbije jaren.

 

Voorbije edities

 

Laatste update 16 sep 2011

Cultuur

Jan Leconte

CC De Ververij
Wolvestraat 37
9600 Ronse

T: 055/232 794
E: cultuur@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Cultuurdienst Ronse op Facebook


 

CC De Ververij Programma


Download het programma van CC De Ververij Ronse:
>> Najaar 2017 (PDF - 14 MB)

>> Bestel je tickets

 

Kunstacademie Vlaamse Ardennen


Website KAVA

 

Download