Ronde van Vlaanderen 2017

Vrijdag 31 maart

 Op 31 maart zal Ruben Van Gucht de Ronde van Vlaanderen rijden voor Canvas. De rit wordt live uitgezonden op Canvas vanaf 8 u. 's morgens. Van Gucht zal gevolgd worden door een aantal cameraploegen en af en toe zullen bekende fietsers en/ of wielertoeristen hem vergezellen. Zijn doortocht in Ronse wordt verwacht omstreeks 17.45 u. (Ommegangstraat, Hogerlucht en kammeland naar Broeke, de Oudestraat en de Kruisstraat). Iedereen is uitgenodigd om tijdens de doortocht naar buiten te komen, met vlagjes te zwaaien, een eindje mee te fietsen of... Om zo een levendige en bruisende doortocht te garanderen. 

Zaterdag 1 april

Dit jaar gebeurt de hoofdbevoorrading van de renners van "We Ride Flanders" in Ronse. Op de parking aan de oude Sint-Martinuskerk (aan de Passage) zullen zo'n 17.000 wielerfanaten passeren voor een hapje en een drankje. Dit zal extra drukte met zich meebrengen in het centrum van de stad. De wekelijkse markt vindt wel plaats op de Grote Markt. In de loop van de voormiddag worden ook de BV's, ex-wielrenners en politici verwacht in het stadhuis voor hun bevoorrading.  

Zondag 2 april 2017

Zondag 2 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een jaarlijkse hoogdag voor de wielerliefhebbers. Met maar liefst 5 doortochten over het grondgebied van Ronse, kan je het gebeuren van dichtbij meemaken! Het Malanderpark (met groot scherm) is opnieuw de plaats van afspraak.

  

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank zijn te bekomen in de bar. Iedereen welkom!

De Ronde van Vlaanderen komt 5 keer langs in Ronse!  

  • Omstreeks 12.50 u. passeert de eerste doortocht van de mannen aan de Berchemsesteenweg.
  • Tweede doortocht voor de mannen aan de Ninoofsesteenweg - Kanarieberg om 14.32 u.
          en aan de Berchemsesteenweg om 14.45 u.
  • Derde doortocht voor de mannen aan de Ommegangstraat om 15.26 u.
          en aan de Oudestraat om 15.33 u.
  • Eerste doortocht voor de vrouwen aan de Ninoofsesteenweg - Kanarieberg om 13.49 u.
  • Tweede doortocht voor de vrouwen aan de Oudestraat om 14.04 u.

  

Mobiliteit

Om ervoor te zorgen dat het verkeer in de streek niet strop komt te zitten tijdens de Ronde van Vlaanderen, is er een mobiliteitsplan uitgewerkt. Autoverkeer wordt zoveel mogelijk geweerd in de driehoek Oudenaarde- - Kluisbergen - Ronse. De Lijn legt gratis pendelbussen in om bezoekers vanaf de publieksparkings naar de zone Oude Kwaremont - Paterberg, Kruisberg - Hotond en de aankomstzone in Oudenaarde te brengen.

Pendelbus B (Ruien) en pendelbus C (Ronse) rijden van ± 9.30 tot 13.30 u. en van 16.30 tot 19.30 u. Elke ± 7,5 minuten stopt er een bus aan de haltes.

De eerste heenritten richting Kwaremont vertrekken om 9.30 u. aan de halte B4 in Kerkhove en C3 Klijpe Kerk. De laatste heenritten vertrekken aan deze haltes om 13.30 u. De laatste terugrit richting Ruien/Kerkhove vertrekt om 19.30 u. aan de halte B1 Ronde Van Vlaanderen-straat. De laatste terugrit richting Ronse vertrekt om 19.30 u. aan de halte C2 Kwaremont.

Wil je van Ruien richting Ronse (of in omgekeerde richting) reizen? Dan hoef je niet over te stappen! De voertuigen rijden verder dan de haltes Kwaremont/RVV-straat.

Klik hier voor een plannetje van de pendelbus C (Ronse)

Stopplaatsen pendelbus C (Ronse):

- halte Klijpe Kerk (C3)
- halte Station Ronse (C5)
- halte Leuzesesteenweg thv rotonde Engelsenlaan/César Snoecklaan (C4)
- halte Lange Haagstraat (C6)
- halte Oudestraat (C7)
- halte Zandstraat/Rijksweg ter hoogte van Hulstken (C8)
- halte Hotondberg (C9)
- halte Provinciaal Domein Heynsdaele (C10)
- eind/vertrekhaltes Kwaremont (C2) en RVV-straat (Ronde van Vlaanderenstraat, kruispunt Lamontstraat) (C1)

Met de trein en/of de fiets? 

Neem je liever de trein? Met een weekendbiljet kan je voordelig van en naar de stations van Oudenaarde en Ronse rijden of tijdens de wedstrijd tussen beide stations pendelen.
Op zondag 2 april worden trouwens extra treinen ingelegd op de lijn Gent - Ronse. Meer info.

Voor de fietsers zijn er verschillende fietsroutes voorzien en komen er fietsenstallingen op wandelafstand van de publiekszones.

Wil je meer info over mobiliteit tijdens de Ronde? Ga naar http://www.rondevanvlaanderen.be/
of bel naar 078 05 10 80 (operationeel vanaf 15 maart tot en met 2 april).

 

Laatste update 04 apr 2017

Evenementen

Eric Vanderhauwaert

Leuzesesteenweg 144
9600 Ronse
T: 055 33 74 04
E: evenementen@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Download