Evenementen

Twee keer kermis per jaar (!), de jaarlijkse Bommelsfeesten, de Fiertelommegang, zomerse Bruulconcerten, Ronse een dag ondergedompeld in muziek tijdens Ronse Opscène, een gezellige kerstmarkt...

Er valt in Ronse zowel zomer als winter heel wat te beleven. Klik verder om meer te weten te komen over deze jaarlijkse evenementen. En vergeet niet... ook in de kalender vind je nog heel wat activiteiten die de komende dagen en weken gepland staan!


Nieuws

Ronde van Vlaanderen 2017

Vrijdag 31 maart

 Op 31 maart zal Ruben Van Gucht de Ronde van Vlaanderen rijden voor Canvas. De rit wordt live uitgezonden op Canvas vanaf 8 u. 's morgens. Van Gucht zal gevolgd worden door een aantal cameraploegen en af en toe zullen bekende fietsers en/ of wielertoeristen hem vergezellen. Zijn doortocht in Ronse wordt verwacht omstreeks 17.45 u. (Ommegangstraat, Hogerlucht en kammeland naar Broeke, de Oudestraat en de Kruisstraat). Iedereen is uitgenodigd om tijdens de doortocht naar buiten te komen, met vlagjes te zwaaien, een eindje mee te fietsen of... Om zo een levendige en bruisende doortocht te garanderen. 

Zaterdag 1 april

Dit jaar gebeurt de hoofdbevoorrading van de renners van "We Ride Flanders" in Ronse. Op de parking aan de oude Sint-Martinuskerk (aan de Passage) zullen zo'n 17.000 wielerfanaten passeren voor een hapje en een drankje. Dit zal extra drukte met zich meebrengen in het centrum van de stad. De wekelijkse markt vindt wel plaats op de Grote Markt. In de loop van de voormiddag worden ook de BV's, ex-wielrenners en politici verwacht in het stadhuis voor hun bevoorrading.  

Zondag 2 april 2017

Zondag 2 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden, een jaarlijkse hoogdag voor de wielerliefhebbers. Met maar liefst 5 doortochten over het grondgebied van Ronse, kan je het gebeuren van dichtbij meemaken! Het Malanderpark (met groot scherm) is opnieuw de plaats van afspraak.

  

Volg de Ronde op groot scherm

In het Malanderpark vind je het eventdorp van de stad Ronse. Daar kan je de gebeurtenissen volgen op een groot scherm en de deelnemers zien voorbij komen. Eten en drank zijn te bekomen in de bar. Iedereen welkom!


Lees verder >>
10 maa 2017 Bruulconcerten en Ronse op Scène in 2017
19 dec 2016 Koop, speel en win in Ronse
25 nov 2016 Verkiezingsavond Bommelsfeesten
04 jul 2016 EK Voetbal op groot scherm

 

Evenementen

Eric Vanderhauwaert

Leuzesesteenweg 144
9600 Ronse
T: 055 33 74 04
E: evenementen@ronse.be

 

Webshop Ronse


Inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders of Villa Creademie : klik hier.

 

Download