Musea en erfgoed in Ronse

De crypte onder de Sint-Hermeskerk is ongetwijfeld één van de pareltjes die Ronse te bieden heeft. Het is één van de best bewaarde cryptes in West-Europa! Het diende als bewaarplaats voor de relikwieën van de heilige Hermes, patroonheilige van de zenuw- en geesteszieken. Naast het prachtige bouwwerk leer je er ook de verschillende fasen kennen in de behandeling van de pelgrim op zoek naar genezing. In de middeleeuwen was Ronse immers een belangrijk bedevaartsoord.

Hoezeer Ronse sedert de helft van de 19e eeuw dan weer met textiel verweven is, merk je meteen in het Must - Museum voor Textiel. Het Must, toont het productieproces van grondstof tot afgewerkt product en je ziet hier ook welke invloed de textielindustrie heeft gehad op de ontwikkeling van het toen nog kleine stadje Ronse.

De dienst Toerisme beschikt daarbij over educatieve projecten die een bezoek voor groepen en klassen tot een aangename en leerrijke ervaring maken.

Ronse heeft echter nog veel meer cultureel-historisch erfgoed in petto. De jaarlijkse "Open Monumentendag" is daarbij een ideale gelegenheid om dit in de kijker te plaatsen.


Nieuws

Ontdek het verhaal van Ronse en de Fiertel...

Jaarlijks is het voor heel wat Ronsenaars (en mensen ver daarbuiten) aftellen naar de Fiertel! Met dit filmpje willen we iedereen alvast warm maken voor één van onze mooiste tradities en nodigen we je uit om op 11 juni deel te nemen aan dit prachtig gebeuren. Ronse, stad met uitzicht en traditie. Neem 5 minuutjes de tijd en ontdek hier het verhaal van de Fiertel. En zot? Neen, de Ronssenaars zijn niet zot...


Lees verder >>
03 dec 2015 Stadsarchief 3 jaar gesloten voor inventarisatie MUST
01 dec 2015 Ronse in de Middeleeuwen. Een alternatieve geschiedenis.
29 mei 2013 Fiertelommegang
10 jan 2014 Stalenboeken van het MUST ontrafeld

 

Toerisme

Spanjaardenkasteel
Bruulpark
9600 Ronse

T: +32(0)55 23 28 16
E: toerisme@ronse.be

 

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Educatieve projecten musea

Beste leerkracht...
Interesse in een boeiend bezoek met uw klas?
Dan vindt u hier wat u zoekt!

 

Kolibri


Databank van het industriële patrimonium van Ronse

 

Ronse 3D


Vlieg in Google Earth en beleef in 3D de stad Ronse.