Gezondheid

Heel wat zaken uit onze onmiddellijke omgeving hebben betrekking of invloed op onze gezondheid. Denk maar aan bepaalde planten, ongedierte, giftige stoffen, geluidsoverlast enz.

Via de verschillende submenu's onder deze rubriek willen we je op weg zetten naar meer informatie omtrent allerlei onderwerpen die onze gezondheid kunnen schaden, verbeteren of beschermen.

 

 

interessante websites: www.gezondheidenmilieu.be


Nieuws

Start to Fiertel

Langer genieten is... actief leven!

Het idee achter het project "Langer genieten is..." is eenvoudig: senioren voor wie de drempel naar de sport te groot is, kunnen toch een actieve levensstijl opbouwen en gezonder leven door dagelijks 8000 stappen te zetten. De voordelen van meer bewegen reiken verder dan de preventie van overgewicht en obesitas. Bewegen bestrijdt onder meer ook hart- en vaatziekten, darm- en borstkankers, diabetes maar ook stress en depressie. Meer bewegen kan bovendien het sociale leven bevorderen en het milieu ten goede komen.

Het dienstencentrum De Hoge Winde, de Sportdienst, dienst Toerisme en Logo Gezond + werkten samen een programma uit om meer senioren aan het stappen te krijgen. Eén van de projecten is "Start to Fiertel". In 5 wandelingen wordt onder meer opgebouwd naar een wandeltocht van 3,2 km. in het teken van de Fiertel.


Lees verder >>
23 feb 2015 Zorgen voor morgen - Dhr. Manu Keirse
25 sep 2013 Fruithappening

 

Sociaal Huis


Website Sociaal Huis Ronse.

 

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA

 

Sociale kaart

Zoek in de sociale kaart van Ronse de contactgegevens op van een instelling, dienst, zelfhulpgroep etc. 

 

OCMW Ronse

Neem een kijkje op de eigen website van het OCMW Ronse voor meer informatie.