Tournée Minérale

De maand februari zonder alcohol

Samen met de negen andere gemeenten, Brakel ,Herzele, Horebeke, Lierde , Maarkedal, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem, Zottegem en Zwalm heeft Ronse zich aangesloten bij de eerste Tournéé Minérale. De maand februari zonder alcohol.

Uitdaging
Het stadsbestuur en de inwoners van Ronse gaan samen de uitdaging aan om in februari 2017 een maand lang geen alcohol te drinken. Zo ervaren we wat een maand zonder alcohol met ons doet. Een glas wijn bij het eten, een pintje na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine.

In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat heel wat risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.

Doe met ons mee!
De laatste jaren dronken al heel wat mensen een maand lang bewust geen alcohol. Vaak doen ze dit voor een weddenschap of een gezondheidskuur. Maar er zijn wel degelijk goede redenen om het zelf ook eens te proberen. Daarom slaan de stad Ronse, De Druglijn en Stichting tegen Kanker de handen in elkaar met deze “Tournéé Minérale“ en roepen we iedereen op om mee te doen.

Engagementsverklaring

Samen met de andere gemeenten heeft Ronse op 1 februari 2017 een engagementsverklaring ondertekend om één maand lang geen alcohol te drinken.

Ook PISAD ondersteunt deze campagne

PISAD, de drugpreventie en –begeleidingsdienst voor Ronse, ondersteunt deze campagne en roept iedereen op om mee te doen. Daar zijn goede redenen voor: alcohol, ook als je weinig drinkt, heeft invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer zestig verschillende aandoeningen.

Door mee te doen met de campagne, krijgt je lichaam de tijd om te recupereren van je gewoonlijke alcoholgebruik. Heel wat deelnemers voelen zich dan ook frisser en fitter. Ga dus de uitdaging aan! Je zal zien: je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren. Meer info en inschrijven kan via www.tourneeminerale.be

Contact met PISAD
Heb je vragen over alcohol, wil je advies of zoek je hulp? Neem dan gerust contact op. De dienstverlening is gratis.

www.pisad.be
0499 57 84 92
veerle.gerbosch@oost-vlaanderen.be    

Laatste update 22 feb 2017

Ronse Winterlicht


ONTDEK HET PROGRAMMA