Handel en Horeca

Handel en horeca zijn onmisbaar in een centrum. De aanwezigheid van handel-en horecazaken houden een centrum levendig. Om de detailhandel en horeca in het centrum te behouden en uit te breiden, steunt de stad startende handelaars bij het oprichten van hun zaak. In onderstaande rubrieken vindt een nieuwe ondernemer meer informatie omtrent de stedelijke subsidiemogelijkheid. Om de handelaar of horeca-uitbater beter te begeleiden, geven we ook een overzicht van de soorten vergunningen die vereist zijn, afhankelijk van de soort activiteit.

Als er winkels, cafés en restaurants zijn, zijn er anderszijds ook nog de inwoners en bezoekers van de stad Ronse. Zij komen hier meer te weten over de koopjesdagen. Wist je trouwens dat je gedurende het jaar ook op 15 zondagen in Ronse terecht kan om te shoppen?


Nieuws

Zaterdagmarkt 17 december 2016

Markt en kerstmarkt samen!

Naar aanleiding van de eindejaarsperiode gaat de wekelijkse zaterdagmarkt van 17 december 2016 door op de Grote Markt, samen met de kerstmarkt. Daarvoor wordt vanaf 7 u. de Zuidstraat afgesloten vanaf het kruispunt met de Oude Vesten en de Hospitaalstraat vanaf het kruispunt met het Jean-Baptist Mouroitplein. Er is geen doorgang mogelijk voor het verkeer tot na de middag.


Lees verder >>
10 mei 2016 Verplaatste markt n.a.v. zomerkermis
13 maa 2017 Smakelijk shoppen in Ronse
17 aug 2015 Wekelijkse markt op zaterdag 15 augustus
25 jul 2015 Ronse Retaildag : 23 oktober 2015

 

Lokale economie

Veronique De Wulf 

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055 23 27 29
F: 055 23 27 18
E: economie@ronse.be

 

Maatwerkplan Ronse

Lees het "Maatwerkplan" van de stad Ronse.

 

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Klik hier voor meer informatie over vacatures aan de stad.