Tot €10.000 subsidie voor handelszaken in afgebakend winkelcentrum

Gevelrenovatie

Sinds 1 oktober kunnen handels- en horecazaken, die zich bevinden in het afgebakend winkelcentrum te Ronse, een subsidie tot max. €10.000 bekomen voor het renoveren van de gevel. Met de slogan "Gevelrenovatie fleurt Handelszaken in centrum op" hoopt de stad het maximum bedrag aan subsidies te kunnen uitkeren aan geïnteresseerden.

Begin juli ontving de stad positief nieuws i.v.m. het ingediend EFRO project omtrent gevelrenovatie. In totaal wordt €240.000 vrijgemaakt om de komende 2 jaar gevels van handels- en horecapanden in het afgebakend winkelcentrum te renoveren. Dit subsidiebedrag voor gevelrenovatie wordt gefinancierd door de stad Ronse, EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) en het Vlaamse Hermesfonds.

De oproep van EFRO kaderde in de "Winkelnota Vlaanderen" die gelanceerd werd in juli 2010. Deze nota is een startnota voor het voeren van een kernversterkend beleid door de Vlaamse regering en is een initiatief van minister-president Kris Peeters en minister Philippe Muyters.

Voor de stad Ronse betekent dit dat alle horeca-uitbaters en handelaars in het winkelcentrum tot 75% van de kosten voor gevelrenovatie kunnen terugbetaald krijgen en dit met een max. van €10.000. De handelaar betaalt dus slechts ¼ van de effectieve kostprijs voor gevelrenovatie wanneer die beslist om tussen 01/10/2011 en 01/10/2013 de gevel te renoveren.

Tot nu toe voorzag de stad ook reeds in een tussenkomst voor de gevelrenovatie maar die bleef beperkt tot een max. van €2.000. Een fraai en aangenaam winkelcentrum is belangrijk om extra spelers naar de binnenstad te kunnen aantrekken. De stad hoopt dan ook dat veel handels- en horecazaken zullen gebruik maken van deze unieke kans!  Er kunnen in totaal 23 dossiers goedgekeurd worden tot de einddatum, zijnde 01/10/2013. Er wordt éénmalig een bedrag van €10.000 gereserveerd voor de promotiecampagne omtrent deze gevelrenovatie.

Meer informatie omtrent deze subsidie? Klik hier

         
 

Laatste update 25 nov 2011

Lokale economie

Veronique De Wulf 

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055 23 27 29
F: 055 23 27 18
E: economie@ronse.be

 

Vacatures

De stad Ronse is steeds op zoek naar geschikte medewerkers. Iets voor jou?

Bekijk hier de openstaande vacatures aan de stad.

 

Maatwerkplan Ronse

Lees het "Maatwerkplan" van de stad Ronse.

 

Geoloket.Ronse


Klik door naar Geoloket.Ronse