Wegenwerken in Ronse

Watermolenstraat afgesloten

Op maandag 8 mei en dinsdag 9 mei 2017 worden werken uitgevoerd voor de aanleg van de parking Familia in de Watermolenstraat ter hoogte van huisnummer 11. Tijdens deze werken is er geen doorgang mogelijk voor het verkeer behalve voor voetgangers en fietsers. Er wordt een omleiding voorzien via Bruul, S.M.- Glorieuxlaan, Broeke en de Kruisstraat.
 

Afsluiten kruispunt Bredestraat – Olifantstraat - Elzelestraat (in kader van de werken Veemarkt)

Op vrijdag 24 maart 2017 wordt het kruispunt Bredestraat – Olifantstraat - Elzelestraat volledig afgesloten voor de eindfase van de heraanleg van de Veemarkt. Er is geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien via de Z. Grammestraat, Grote Marijve, Bareelstraat, Bredestraat, O. Delghuststraat, Ninovestraat en via de O. Decrolylaan, L. Pasteurlaan, J. Bordetlaan, Viermaartlaan en Leuzesesteenweg. Deze werken duren tot half juli 2017. 

Werken Zandstraat

Op dinsdag 2 mei 2017 starten de werken voor het vernieuwen van het wegdek in de Zandstraat vanaf het kruispunt N60. De rijweg wordt afgesloten ter hoogte van het kruispunt, er is geen doorgaand verkeer mogelijk. De omleiding wordt voorzien via de Kruisstraat, Zonnestraat en C. Snoecklaan. Deze werken zullen duren tot 19 mei 2017.  

Werken Fiertelmeers en Groeneweg

Op maandag 3 april 2017 start de firma Vindevogel met de aanleg van nutsleidingen in de Fiertelmeers (tussen Opgeëistenstraat en huisnr. 102) en de Groeneweg. Er wordt gewerkt in verschillende fasen waarbij telkens een deel van de rijweg wordt afgesloten en er geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in het deel waar gewerkt wordt. Deze werken zullen duren tot eind juni 2017.

Hinder werken in kaart

Wegwerkzaamheden zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wegen, waterlopen, rioleringen, fietspaden, ... in Ronse in optimale conditie blijven. Niet enkel de stad laat werken uitvoeren aan de wegen. Ook Aquafin, het Vlaamse Gewest en vele nutsbedrijven werken op het openbaar domein. Deze werken worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat er uiteindelijk minder hinder is voor de bewoner. Daarom streeft men ernaar de werken zo overzichtelijk mogelijk te houden en zo kort mogelijk in tijd. Het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) brengt alle informatie over werken of andere innames op het openbaar domein mét verkeershinder zoveel mogelijk samen. Via de onderstaande link, vind je een overzicht van de (wegen)werken en innames van het openbaar domein in Ronse. Via de icoontjes op de kaart kan je meer informatie raadplegen over de activiteiten. Je kan per dossier de zone zien op een apart kaartje, de aard van de hinder, de timing, eventuele omleidingen en de contactgegevens.

Klik hier voor een overzicht op kaart van de werken in Ronse.
  

Verbouwingswerken Hoge Mote

Vanaf 20 februari 2017 starten de verbouwingswerken aan de Hoge Mote in de De Biesestraat. Er wordt parkeerverbod ingevoerd ter hoogte van de parkeerstrook voor de Hoge Mote (parkeerstrook wordt ingericht als werfzone) en aan de overkant van de straat zodanig dat een vlotte doorgang voor het verkeer verzekerd blijft. 

 

Signalisatievergunningen voor werken en verkeersbelemmering (oa verhuis, plaatsen containers, ...)

Voortaan kan je voor signalisatievergunningen terecht bij het gemeentebestuur en niet langer bij de lokale politie.

Signalisatievergunning

Werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg moeten worden aangeduid conform de wegcode. De verantwoordelijke uitvoerder van de werken moet hiervoor een signalisatievergunning hebben en eventueel vrijstelling van de blauwe zone of aannemerskaart voor werken in de betalende zone. Meer info

 

Laatste update 05 mei 2017

Openingsuren

Stadhuis (Grote Markt 12) 

Ma
Di
Wo

Do
Vr

Za


 

  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
13u30 - 16u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00

elke 2e en 4e zaterdag
 9u30 - 11u30
(dienst Burgerzaken)

Juli / Augustus : woensdagnamiddag gesloten 

Sluitingsdagen :
Klik voor een volledig overzicht

Contact 
T: 055 23 27 11
F: 055 23 27 18
E: info@ronse.be

Stadsdiensten
Klik voor alle contactgegevens

 

Mobiliteit & Duurzaamheid

Nele Defoer

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055/232 776
E: duurzaamheid@ronse.be
E: mobiliteit@ronse.be


 

 

Meldpunt wegen

Weg moet hersteld? 

Via de website
www.meldpuntwegen.be kan
je gebreken aan de
weginfrastructuur melden.

Lees meer...