Wegenwerken in Ronse

Asfalteringswerken op 24 en 25 augustus

Op 24 en 25 augustus 2017 worden in verschillende straten op het grondgebied van Ronse herstellingswerken aan het asfalt uitgevoerd. Tijdens deze werken kunnen volgende straten kortstondig afgesloten worden:

- Dammekensstraat 
- Karnemelkbeekstraat 
- Malaise 
- Muziekbosstraat 
- Ossestraat 
- Papekouters 
- Riekestraat 
- Rijkswachtdreef.

Werken Bredestraat (laatste fase werken Veemarkt)

Vanaf maandag 10 juli 2017 wordt het kruispunt Veemarkt – Elzelestraat – Olifantstraat terug opengesteld voor het verkeer in beide richtingen. De Bredestraat blijft wel nog afgesloten tussen het kruispunt Elzelestraat en de Grote Marijve tot 15 september. In de Bredestraat is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Er wordt een omleiding voorzien.

Werken Fiertelmeers en Groeneweg

Op maandag 3 april 2017 start de firma Vindevogel met de aanleg van nutsleidingen in de Fiertelmeers (tussen Opgeëistenstraat en huisnr. 102) en de Groeneweg. Er wordt gewerkt in verschillende fasen waarbij telkens een deel van de rijweg wordt afgesloten en er geen doorgaand verkeer mogelijk zal zijn in het deel waar gewerkt wordt. Deze werken zullen duren tot eind juni 2017.   

Verbouwingswerken Hoge Mote

Vanaf 20 februari 2017 starten de verbouwingswerken aan de Hoge Mote in de De Biesestraat. Er wordt parkeerverbod ingevoerd ter hoogte van de parkeerstrook voor de Hoge Mote (parkeerstrook wordt ingericht als werfzone) en aan de overkant van de straat zodanig dat een vlotte doorgang voor het verkeer verzekerd blijft. 

 

Hinder door werken in kaart gebracht

Wegwerkzaamheden zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de wegen, waterlopen, rioleringen, fietspaden, ... in Ronse in optimale conditie blijven. Niet enkel de stad laat werken uitvoeren aan de wegen. Ook Aquafin, het Vlaamse Gewest en vele nutsbedrijven werken op het openbaar domein. Deze werken worden zoveel mogelijk op elkaar afgestemd, zodat er uiteindelijk minder hinder is voor de bewoner. Daarom streeft men ernaar de werken zo overzichtelijk mogelijk te houden en zo kort mogelijk in tijd. Het Generiek Informatieplatform Openbaar Domein (GIPOD) brengt alle informatie over werken of andere innames op het openbaar domein mét verkeershinder zoveel mogelijk samen. Via de onderstaande link, vind je een overzicht van de (wegen)werken en innames van het openbaar domein in Ronse. Via de icoontjes op de kaart kan je meer informatie raadplegen over de activiteiten. Je kan per dossier de zone zien op een apart kaartje, de aard van de hinder, de timing, eventuele omleidingen en de contactgegevens.

Klik hier voor een overzicht op kaart van de werken in Ronse.

 

Signalisatievergunningen voor werken en verkeersbelemmering (o.a. verhuis, plaatsen containers...)

Voortaan kan je voor signalisatievergunningen bij werken terecht bij het gemeentebestuur en niet langer bij de lokale politie.

Signalisatievergunning

Werken en verkeersbelemmeringen op de openbare weg moeten worden aangeduid conform de wegcode. De verantwoordelijke uitvoerder van de werken moet hiervoor een signalisatievergunning hebben en eventueel vrijstelling van de blauwe zone of aannemerskaart voor werken in de betalende zone. Meer info

 

Laatste update 23 aug 2017

Openingsuren

Stadhuis (Grote Markt 12) 

Ma
Di
Wo

Do
Vr

Za


 

  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00
13u30 - 16u00
  8u30 - 12u00
  8u30 - 12u00

elke 2e en 4e zaterdag
 9u30 - 11u30
(dienst Burgerzaken)

Juli / Augustus : woensdagnamiddag gesloten 

Sluitingsdagen :
Klik voor een volledig overzicht

Contact 
T: 055 23 27 11
F: 055 23 27 18
E: info@ronse.be

Stadsdiensten
Klik voor alle contactgegevens

 

Mobiliteit & Duurzaamheid

Nele Defoer

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055/232 776
E: duurzaamheid@ronse.be
E: mobiliteit@ronse.be


 

 

Meldpunt wegen

Weg moet hersteld? 

Via de website
www.meldpuntwegen.be kan
je gebreken aan de
weginfrastructuur melden.

Lees meer...