Energie en water

In deze rubriek wordt heel wat informatie verzameld rond zuinig energieverbruik. Naast de nodige tips en achtergrondinformatie vind je ook een heleboel links naar nuttige websites vol tips en regelgeving.

Ook water is van groot belang. We gebruiken het om te drinken, om te koken, voor onze dagelijkse hygiëne, om het toilet door te spoelen, om onze kleren te wassen, om ons huis te poetsen, voor de planten.... In de oppervlaktewateren wordt gevist; mensen zoeken de waterkant op om tot rust te komen; schepen voeren grondstoffen af en aan over het water; de zee is een fantastische vakantiebestemming... Toch is water ook bedreigend. Als de regen nog maar eens bij bakken uit de hemel valt, als de beek het water niet meer kan slikken, ...
We moeten verstandig omgaan met water, op zo'n manier dat de volgende generaties nog kunnen beschikken over drinkbaar water en over gezonde waterlopen. Dat is in essentie duurzaam omgaan met water. Het betekent dat we de waterkringloop in zijn geheel moeten bekijken. 


Nieuws

Samenaankoop zonnepanelen Provincie Oost-Vlaanderen

Gratis en vrijblijvende offerte 

Vanaf 8 april tot en met 23 mei kan je als inwoner van Oost-Vlaanderen gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen van de Provincie Oost-Vlaanderen. Neem deel, bespaar op je energiekosten en draag je steentje bij aan een beter leefmilieu.

De veiling vindt plaats op 24 mei. Vanaf 6 juni ontvangt elke inschrijver een persoonlijk voorstel. Vind je het aanbod interessant genoeg, dan kan je tot en met 8 juli het voorstel accepteren.


Lees verder >>
23 dec 2014 FARYS: vervanging loden huisaansluitingen
04 apr 2011 Gratis energieadvies
18 okt 2010 Nieuwe factuurverplichtingen voor belastingvermindering bij energiesparende maatregelen
26 jun 2009 Ontwerp stroomgebiedbeheerplannen

 

Milieu

Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055 23 27 75
E: milieu@ronse.be

 

Mobiliteit & Duurzaamheid

Nele Defoer

Stadhuis
Grote Markt 12
9600 Ronse

T: 055/232 776
E: duurzaamheid@ronse.be
E: mobiliteit@ronse.be


 

 

Premies "Wonen"

Een overzicht van alle premies bij thema's zoals "wonen", "milieu" en "water".

 

Verhuizen? Regel uw factuur!

Verhuis je binnenkort en wil je starten met een correcte waterfactuur? Download hier het formulier waarmee je alle gegevens kan doorgeven.

Verhuisdocument FARYS (NL) 

Of klik door naar de website van FARYS (voorheen TMVW) voor meer informatie.

 

Waterhardheid : feiten en fabels


Klik hier voor meer informatie over de "hardheid" van het water in je buurt.