Discover Ronse

Nieuw reglement voor de bibliotheek

Vanaf 1 januari 2017 

Tijdens de zitting van 19 december 2016 keurde de gemeenteraad het nieuwe dienstreglement van de openbare bibliotheek van Ronse goed. Het vorige reglement en het internetreglement worden hierbij samengevoegd tot één document. De stad Ronse wil hiermee de werking van de bibliotheek verduidelijken voor elke gebruiker. De bibliotheek blijft daarbij inzetten op een klantvriendelijke dienstverlening en een laagdrempelige toegang tot kennis, informatie, ontspanning en cultuur. Het lidmaatschap tot de bibliotheek blijft gratis.

Wat verandert er concreet? Enkele voorbeelden :

- Vanaf 1 januari 2017 kan de gebruiker méér materialen uitlenen per lenerskaart. Zo kunnen leners, naast 10 boeken, tegelijkertijd ook 10 tijdschriften of strips uitlenen. Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen kunnen daarbovenop ook nog AVM-materialen (cd's, dvd's...) ontlenen. In het vorige reglement kon dit pas vanaf 13 jaar. Nieuw is ook dat kinderen onder de 12 jaar toegang hebben tot de PC's en het internet in de bib. Speciaal hiervoor worden 2 PC's voorzien in de jeugdafdeling.

- De uitleentermijn van dvd series verandert van 1 week naar 3 weken. Om duidelijk het onderscheid aan te geven met de dvd-speelfilms (uitleentermijn 1 week), hebben de series een andere plaats gekregen in de mediatheek.

- Vanaf 1 januari brengt de bibliotheek leners via mail op de hoogte dat een gereserveerd boek, cd of dvd klaar ligt in de bib. Tot nu toe gebeurde dit via brief. Heb je geen mailadres? Geen probleem, dan krijg je gewoon verder je berichten via brief. Heb je wel een mailadres maar blijf je liever jouw berichten via brief ontvangen? Met een seintje aan één van de medewerkers is dit éénvoudig geregeld.

- Ook het systeem van de boetes bij het te laat terugbrengen van ontleend materiaal wijzigt. Vanaf 1 januari 2017 worden de boetes berekend per dag te laat (en niet meer per week), zodat je als lener enkel betaalt voor die dagen dat je te laat was.

Dit is slechts een greep uit het nieuwe dienstreglement van de bibliotheek. Het volledige reglement ligt in de bibliotheek ter beschikking of kan je hier downloaden. Uiteraard geven de medewerkers van de bib je ook graag alle informatie.

Laatste update 24 feb 2017

Webshop Ronse


Tickets voor CC De Ververij, inschrijven voor sportkampen, speelpleinwerking Pagadders, activiteiten in de bibliotheek of Villa Creademie : klik hier.

 

VAAK


Het jeugdcentrum en de cultuurdienst werken samen met de vzw V.A.A.K. voor het opzetten van multidisciplinaire participatieve projecten. V.A.A.K. brengt heel wat van deze activiteiten ook voor en door jongeren in beeld. De moeite om een kijkje nemen!

 

Download

 

Jeugdraad Ronse


Stedelijk Adviesraad voor Jeugd
Plan je een evenement gericht naar jeugd of wil je een activiteit van je vereniging in de kijker zetten... laat het ons dan weten!