Wegeniswerken Kruisstraat/Rijksweg N60b

12/08 > 26/08

Rijweg afgesloten van maandag 12 augustus - 26 augustus

Op maandag 12 augustus starten de werken voor een volledige herasfaltering (toplaag en onderlaag) van het kruispunt Kruisstraat (N60b) met de Zandstraat en Ommegangstraat. Ook de slechtste stukken wegenis in de zone tussen zijstraat Fiertelmeers tot aan de verbreding van de N60b (alwaar deze overgaat naar de N60 2x2) worden hersteld. Deze werken duren t.e.m. maandag 26 augustus, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Er wordt gewerkt in 2 fasen. Per fase duren de werken 1 week. Het verkeer van Ronse naar Oudenaarde kan ten allen tijde blijven rijden op de N60b, de andere richting wordt omgeleid. De Ommegangstraat (N425) en de Zandstraat (N425) worden afgesloten voor alle verkeer thv. de Kruisstraat (N60b).

Omleiding

Gemotoriseerd verkeer van Oudenaarde naar Ronse

  • Verkeer richting Ronse via de rotonde Oudenaarde/Leupegem (N60 met N8) naar de Berchemweg/Oudenaardsebaan (N8) en de Kerkstraat/Stationsstraat/Ronse Baan/Berchemsesteenweg en Zonnestraat (n36)
  • Het zwaar verkeer richting Industriezone Klein Frankrijk komend van Leuze en de E429 volgt een omleiding via de E429 afrit 30 (Ath) en Flobecq-Ellezelles (N57)

Verkeer van de Ommegangstraat richting Kruisstraat

  • Naar Ronse via de N454 (Savooistraat) en dan de N48 (Ninovestraat)
  • Naar Oudenaarde via de N457 (Schorisse) en dan de N60

Verkeer van de Zandstraat richting Kruisstraat

  • Naar Ronse via de N36 (Berchemsesteenweg) en dan Zonnestraat
  • Naar Oudenaarde  via de N36 (Berchemsesteenweg) naar Kluisbergen en verder via de N8 naar Oudenaarde

Fietsverkeer

Fietsers komende van Ronse richting Oudenaarde kunnen de werfzone passeren langs de Kruisstraat/Rijksweg (N60b).

  • Fietsers komende van Oudenaarde richting Ronse volgen de Rijksweg (N60b) en steken over ter hoogte van Turkije. Fietsers gaan via Turkije naar de Ommegangstraat (N425) en Hogerlucht en gaan zo verder richting Ronse. 
  • Fietsers op de Zandstraat (N425) richting Oudenaarde volgen een omleiding via de Hoogbergstraat en de Zulzekestraat naar Pladutse en de Pladutsestraat. Fietsers gaan verder via de Walkenaarsweg naar Kortekeer en Heidje tot aan de Rijksweg (N60).
  • Fietsers op de Zandstraat (N425) richting Ronse volgen een omleiding via Schavaart naar de Kruisstraat (N60) en steken over naar de Oudestraat en rijden zo verder tot aan Broeke.

>> Meer info en detailleerde kaarten kan je hier terugvinden.